Zo ontstaat houtrot

“Houtrot” is een schimmel dat ontstaat door vocht in het hout. Deze schimmel voed zich met het hout en tast de omliggende delen aan, waardoor deze zacht en poreus worden. Door op tijd en op een goede manier onderhoud te plegen aan uw woning of pand, kunt u dit gemakkelijk voorkomen.

Onze specialisaties

  • Schilderwerk weer optimaal
  • Geïmpregneerd met een speciale primer
  • Houtrot volledig verwijderd

Houtrot herstel door middel van epoxy

Bij kleinere aantasting van uw houten delen door houtrot, is het heel goed mogelijk om deze te herstellen met behulp van acrylaatepoxy. Het grote voordeel van deze epoxy is dat deze een lichte mate van rek en krimp in uw houten delen kan opvangen. Tevens kan met deze techniek en producten uw verbindingen tussen houten delen worden verduurzaamd. De scheurtjes die vaak ontstaan in de hoeken van kozijnen zorgen ervoor dat vocht het hout kan indringen en schade geeft aan uw schilderwerk met houtrot tot gevolg. Door deze verbindingen open te frezen en te vullen met deze epoxy voorzien van de vochtwerende hechtprimer, minimaliseert u de kans dat deze weer open gaan staan.

Epoxy in combinatie met deelvervanging

Als de aantasting van het houtwerk dusdanig groot is, kan het noodzakelijk zijn deze te herstellen door het zogenoemde deelvervanging. Hierbij wordt het aangetaste gedeelte uitgezaagd, vervolgens kan een speciaal op maat gemaakt stuk hout van dezelfde soort als het origineel worden geplaatst. Dit nieuwe houten deel zal met behulp van de epoxy en de bijbehorende primer, worden verlijmd met de bestaande houten delen. Hierdoor ontstaat een goede verbinding en is het kozijn of ander element weer zo goed als nieuw.

Actie!

10% korting op al uw binnenschilderwerk

Maak gebruik van de winterschilder bij ten Broeke schilderwerken en ontvang 10% korting op uw project ! Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

Geldig op alle binnen werkzaamheden uitgevoerd in de periode 1 nov. t/m 15 maart.

Bekijk de actie